Gevrey-Chambertin Justice des Seuvrées

  • 2018
  • Domaine Perrot-Minot
  • Frankrike, Bourgogne

1 025 kr

  • 750 ml
  • Art.nr PM5801

Sortiment Privatimport

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,0 %

Röda viner

Karaktär

Ungdomlig, elegant, kryddig doft i charmig stil med inslag av skogshallon, körsbär, mineral och en ton av apelsinzest. Elegant, kryddig smak i generös stil, inslag av skogshallon, rosor, mineral, örter och med balanserad fatton. Lång, elegant eftersmak.

Tillverkning

Efter skörden sorterades druvorna och en del av druvorna avstjälkades men 60% behålls intakta. Därefter följde en veckas kallmacerering innan jäsningen startade med hjälp av den naturliga jästen i små jäsningstankar. Under jäsningen skedde både överpumpning och nerpressning av skalhättan. Därefter drogs vinet över till 228 liters ekfat för malolaktisk jäsning och lagring.

Lagring

Vinet har lagrats på 228 liter stora franska ekfat i 12 månader. Cirka 20% av faten var nya. Vinet buteljeras utan att filtreras eller klaras.

Passar till

Stekt eller grillad fisk, ljust kött, fet eller vild fågel.

Information

De två vingårdslägen som det här vinet kommer från är två av byns allra bästa och mest kända vingårdar på nivån village. I flack mark i den norra delen av byn ligger den 18.28 hektar stora vingården La Justice, som är så bra att flera domäner väljer att sätta ut vingårdsnamnet på etiketten. Den andra vingården är den 19.29 hektar stora Les Seuvrées som ligger i byns södra del, också på flack mark och med utmärkt läge alldeles nedanför grand cru Mazoyères-Chambertin. Tack vare lite djupare jord med kalkstensmärgel och ett stort inslag av sand får vinet härifrån en underbar silkighet.