Fru Nordin Vitt

  • NV
  • The Per Gessle Selection
  • Portugal, Portugal

55 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 1915

Sortiment Privatimport

Alkoholhalt 0,5 %

Alkoholfritt

Karaktär

Frisk och aromatisk doft med toner av ananas, persika och vita blommor. Frisk och fruktig smak med viss sötma och inslag av tropisk frukt, fläderblom och krusbär.

Tillverkning

Fru Nordin Vitt är skapat med en helt ny teknik, Spinning Cone Column. I korthet innebär den att man i ett nerkylt torn, under vacuum, låter vinet passera ett antal roterande diskar. Vinet förångas vilket gör det möjligt att skilja ut alla de fina smaknyanserna, essensen, från alkoholen. Alkoholhalten sänks genom ytterligare ”spinning” och när man nått önskad halt, tillsätter man essensen på nytt. Det låter som trolleri, men fungerar utmärkt. Teoretiskt kan man sammanföra beståndsdelarna och återskapa det ursprungliga vinet igen.

Passar till

Serveras väl kylt som sällskapsvin eller drink tillsammans med tapas eller andra drinktilltugg. Perfekt att ta med på picknicken och ett utmärkt alternativ för de som inte vill dricka alkohol.

Information

Artisten Per Gessle har gjort succé med alla de viner han lanserat hittills i The Per Gessle Selection. Tidigare har han arbetat med vinkändisar som François Lurton (vinerna Sommartider vitt och rosé) och Allegrini (vinerna Furet och Kurt & Lisa). Nu har turen kommit till ytterligare ett anrikt vinhus, portugisiska José Maria da Fonseca.