Dorli Muhr Zweigelt Nouveau

  • 2021
  • Weingut Dorli Muhr
  • Österrike, Weinland Österreich

189 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 90156

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Totalsyra 5 g/l

Restsocker 1 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,0 %

Röda viner

Karaktär

Ungdomlig, generös och fruktigt doft med inslag av röda vinbär, körsbär, peppar och vilda örter. Modern, charmig, frisk smak med fin kryddighet, integrerade tanniner och massor av röda bär så som körsbär och vinbär, toner av peppar och örter. Ett vin som med fördel ska drickas svalt och ungt.

Tillverkning

Efter skörden krossades druvorna genom att fottrampas varsamt. Musten fick därefter jäsa enbart med hjälp av den naturliga jästen mellan 3-5 dagar Efter pressning fick hälften av vinet ligga på ståltank och resten på gamla fat. Vinet har buteljerats ofiltrerat.

Information

Dorli Muhr anses av många som den okrönta drottningen av viner på druvsorten blaufränkish. Dorli har länge drömt om att även göra ett vin på druvan zweigelt, en korsning mellan blaufränkish och sankt laurent. " För mig är det en druva som ska odlas i svala lägen där resultatet ska vara okomplicerat, inspirerande och opretentiöst", säger Dorli Muhr ” 2021 är den allra första årgången som Dorli gör Zweigelt Nouveau och glädjande nog har vi fått möjlighet att köpa den största andelen av dessa flaskor. Namnet kommer av att det är ett vin som stilmässigt flörtar med Beaujolais i Frankrike.