MFØ - Macération Furstentum Ø Intrant

  • 2019
  • Domaine Weinbach
  • Frankrike, Alsace

235 kr

  • 750 ml
  • Art.nr WB0701

Sortiment Privatimport

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Vita torra viner

Karaktär

Blommig doft av toner av grapefrukt och rosenblad. Mjukt och smakrikt medelfylligt vin med mjuk syra och integrerade tanniner. Liten angenäm bitterhet i eftersmaken.

Tillverkning

Druvorna skördas för hand vid optimal mognad för att få ut det bästa av dess arom och karaktär. Vinet jäser med skalkontakt i 3 veckor på enbart naturlig jäst, ingen tillsatt sådan, följt av 8 månader på stora rostfria ståltankar. Enbart naturliga sulfiter i detta vin, inga tillsatta.

Lagring

8 månader på ståltank.

Passar till

Passar bra till vegetariskt baserade tilltugg och förrätter. Gott till smakrika rätter av gris och kyckling. Gärna med Szechuan peppar eller exotiska smaker av det indiska eller maroccanska köket.

Information

Odlingen är under omställning till biodynamisk. Grand Cru klassificerade Furstentum ligger i brant sydvästlig sluttning. Den branta sluttningen exponerar druvorna optimalt för solen vilket ger mycket aromatisk Gewurztraminer och Riesling med elgant struktur och god lagrings potential. Detta är ett så kallat "Orange vin" av två druvsorter, inga tillsatta sulfiter - då det är utanför reglerna för en Alsace Grand Cru så får den inte benämnas som en sådan.