Bourgogne Rouge La Gouzotte

  • 2017
  • Domaine Perrot-Minot
  • Frankrike, Bourgogne

459 kr

  • 750 ml
  • Art.nr PM0101

Sortiment Privatimport

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,0 %

Röda viner

Karaktär

Elegant, kryddig och nyanserad doft med inslag av skogsbär, körsbär, örter och fat. Kryddig, nyanserad och bärig smak med inslag av hallon, körsbär, örter och fat.

Tillverkning

Efter skörden sorterades druvorna och merparten av druvorna avstjälkades. Därefter följde en veckas kallmacerering innan jäsningen startade i små jäsningstankar. Under jäsningen skedde både överpumpning och nerpressning av skalhättan. Därefter drogs vinet över till 228 liters ekfat för malolaktisk jäsning och lagring.

Lagring

Vinet har lagrats på 228 liter stora franska ekfat i 12 månader. Cirka 25% av faten var nya. Vinet buteljeras utan att filtreras eller klaras.

Passar till

Stekt eller grillad fisk, ljust kött, fet eller vild fågel.

Information

Viner som buteljeras som Bourgogne Rouge eller någon annan form av instegsnivån régionale görs nästan alltid av druvor från vingårdar som inte har någon klassificering. Man får blanda druvor från hela Bourgogne och det är det vanligaste hos större producenter och négociants, men från mindre producenter som Domaine Perrot-Minot använder man druvor från vingårdar utan klassificering i den egna byn eller någon av grannbyarna. Det här vinet kommer från en 0.70 hektar liten lott med drygt 30–35 år gamla stockar i vingården Les Gravières i byn Morey-Saint-Denis och det förklarar vinet djup och finess.